Povestiri In Tren

Pentru ca ne place sa scriem!

ABSURD VII…

on September 16, 2012

de Emma Zeicescu

Christian s-a ridicat in picioare. Se uita la ea ca la o fantoma.

-Trezeste-te, trezeste-te, i-a strigat ea.

I-a  tinut mana exact cand a vrut ca sa o loveasca. Nu stia nici el de ce este furios. Pur si simplu o ura. Pe ea si pe … S-a asezat pe scaunul alb, mostenire de la fotograful care ii inchiriase studioul din Paris. O camera spatioasa aproape de  Montmartre. Toate s-au intamplat aici.  La  cafeneaua Cremaillere s-au si cunoscut. Intr-o zi in care ea i-a servit frappe-ul ala slab. Foarte slab. A rugat-o sa-l dea inapoi la bar pentru ca posirca aia nenorocita nu merita niciun euro. Ea nu s-a impotrivit. Parea satula. Cred ca daca ar fi rugat-o sa-i pregateasca chiar ea o cafea… ar fi facut-o. Macar asa ar fi scapat de privirea lui dezaprobatoare. Atunci el a  preferat sa isi aprinda o tigara si sa taca. Sa viseze.  Da, asa cum ii placea lui.   Statea cu ochii deschisi si isi imagina ca Annbelle se va intoarce. Ca vor face din nou dragoste ca doi dementi. Ca ii va musca buzele, asa cat sa il tina  minte pana data viitoare. Ca toate lucrurile vor fi ca inainte. La dracu , poate chiar mai bune de atat.   Pana la urma avea nevoie sa-si spuna asta. Avea nevoie sa-si spuna asta in fiecare secunda blestemata.

Ea nu s-a intors niciodata. Ii mai trimitea din cand in cand cate o carte postala .Asa, parca sa-i faca in ciuda. Il pedepsea si acum. Indaratnica faptura. Ii arunca in fata cu bucati de realitate. Il facea sa o simta , sa o miroasa si sa moara. Sa moara pentru ca ea  nu murise….atunci! Fusese la un pas.  Mai ales atunci cand Christian n-a inteles ca ea isi dorea minunea aia mica si vie.  Si n-a inteles decat atunci cand facuse  deja ce ii ceruse. Si -a dat seama cand era prea tarziu. Era la tipografie si stia ca venise timpul pentru rezolvarea problemei. A transpirat brusc. Simtea ca nu mai poate respira. Avea senzatia ca respira fum, ca vede fum si ca in sufletul lui ceva a luat foc. Cum de mi-a trecut prin cap sa o pun sa faca asa ceva?  Se intreba ca si cum ar fi vorbit cu el in fata oglinzii.

– Iarta-ma, iarta-ma,  urla in interior, amutit  de spaima.

A luat-o la fuga spre spital.  Cand a ajuns,  Anbelle tocmai se urca intr-un  taxi. Nici n-a putut s-o mai intrebe ceva. A stiut. Era prea tarziu.A vazut in mana ei laleaua aia negra.

– Daca nu va place nici asta, va sugerez sa luati un ceai de iasomie.

Se trezi din vis asa, ca smuls. Se intorsese Colette, ospatarita. Parea acum  mai putin plictisita. S-a uitat in ochii ei. A rugat-o sa stea un pic langa el la masa.  A incercat sa ascunda ca avea fruntea transpirata. L-a sters pe frunte si i-a zambit. L-a invatat sa iubeasca in liniste . Si posirca aia de frappe avea acum sensul ei, daca iti vine sa crezi.  Si atunci si acum se  uita in ochii ei.

– Spune-mi ca minti!

Colette il privea impietrita. O ruga cu lacrimi in ochi. O implora. Ii cerea. Nu mai avea alta solutie. Era clar ca totul era atat de absurd incat chiar si el ar fi vrut sa fuga din viata lui si din lumea asta. S-a facut liniste. S-a uitat la el si i-a luat capul in maini. L-a sarutat ca si cum ar fi fost ultima data. Asa si era. Avea fruntea plina de broboane. S-a agatat de ea.  O tragea pe podea si ii pipaia pantecul. Ii strangea carnea in maini. O lovea.

 – Unde e? Ce-ai facut cu el?

 – Christian, trezeste-te. Trezeste-te, iti spun!   Nu sunt…EA!

A lasat-o sa plece intr-un final. S-a asezat pe podea si si-a aprins o tigara. S-a luminat la fata. A coborat scarile. Grabit. Transpirat. Parfumul ei inca se simtea. Nu-i mai scrisese de mult. A aflat din nou ca nu murise. Cartea postala il astepta cuminte  in cutie. “Salutari din America, Anabelle!”

*Textul este o fictiune

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: